ARTISTES
MANUEL FERRER HERNÁNDEZ
Animales Mecánicos
Consulta el projecte ‘Animales Mecánicos’ ací
Conceptes clau: realitat augmentada, serigrafia, serigrafia augmentada, obra gràfica i serigrafia interactiva
Resum del projecte
Animales Mecánicos fusiona la serigrafia amb la realitat augmentada, creant una experiència immersiva i multidimensional per a l’espectador. La tecnologia s’ha convertit en una eina essencial per a l’art en l’era digital, impactant en totes les àrees, incloent la impressió i l’estampació. La realitat augmentada es converteix en una tècnica artística en si mateixa, oferint una nova dimensió a la serigrafia i obrint noves possibilitats per a la creació artística.
Els animals mecànics de l’obra presenten una sèrie d’engranatges, connexions, motors, canonades, antenes i micròfons, que evoquen el món de la maquinària i la tecnologia. Però a través de l’ús de la realitat augmentada es revela una dimensió virtual oculta de l’obra, permetent que els animals prenguen vida amb animació 3D i so.
L’obra d’art es veu com un vector de relacions, i l’espectador com un agent actiu en la construcció de significat. En Animales Mecánicos, la serigrafia i la realitat augmentada es complementen i es fusionen per a crear una obra d’art única i multidimensional que convida l’espectador a interactuar i explorar diferents nivells de significat i experiència.
La realitat augmentada presenta noves oportunitats per a la producció d’experiències sensorials i perceptius complexes. En aquest cas, la tecnologia s’utilitza per a donar vida a l’obra, creant una nova dimensió per a la serigrafia. L’art té la capacitat de connectar-nos amb nosaltres mateixos i amb el món que ens envolta d’una manera nova i significativa, i Animales Mecànicos és un exemple de com la fusió de tècniques tradicionals i noves tecnologies pot crear una obra d’art única i emocionant.
Autoria
Manuel Ferrer Hernández, artista multimedia i investigador espanyol amb especial interés en la interacció entre l’art i la tecnologia. Es va llicenciar en Belles Arts per la Universitat Miguel Hernández d’Elx, posteriorment va obtenir un Màster en Arts Visuals i Multimèdia en la Universitat Politècnica de València i un Doctorat en Belles Arts en Art, producció i investigació, en la mateixa institució.
El seu treball artístic se centra en l’exploració de les possibilitats de la tecnologia i la seua aplicació en l’art contemporani. Entre les seues àrees d’interés es troben la realitat augmentada, la instal·lació interactiva i l’art en espais públics. Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives per nombrosos països, i ha rebut diverses residències artístiques, com la residència en el programa ‘THE EUROPEAN ART – SCIENCE – TECHNOLOGY NETWORK (EASTN)’.
A més, el seu treball ha sigut presentat en importants esdeveniments d’art i tecnologia, com el ZKM d’Alemanya i el festival Ars Electronica d’Àustria. Ferrer també ha col·laborat amb altres artistes, músics i teòrics en projectes interdisciplinaris, i ha publicat diversos articles en revistes acadèmiques. La seua investigació se centra en la relació entre la tecnologia i l’art, especialment en el que respecta a la interacció entre els éssers humans i els sistemes tecnològics en la creació artística.