ARTISTES

SANDRA VAL & CARLOS SEBASTIÀ

Habitar el camino

Consulta el projecte ‘Habitar el camino’ ací

Conceptes clau: col·laboració artística, art espaci, realitat virtual, instal·lació i realitat estesa

Més informació Carlos Sebastiá

Xarxes socials Carlos Sebastiá: Instagram

Més informació Sandra Val

Xarxes socials Sandra Val: Instagram

Resum del projecte

‘Habitar el camino’ és un projecte de nova creació i de caràcter col·lectiu de Carlos Sebastiá al costat de l’artista visual Sandra Val, la comissària Teresa Calbo i el creatiu en disseny gràfic Agustín Martínez. El plantejament compta amb una extensió virtual dins del context ‘metavers’ i una proposta original en format físic instal·latiu i expositiu.

La idea sorgeix de la relació que la societat té amb la temporalitat i com determina el tipus de paisatge que aquesta construeix. Cada cultura és abans de res una determinada experiència del temps i no és possible una nova cultura sense una modificació d’aqueixa experiència. Es pretén crear una fàbrica de signes que posseïsca múltiples maneres de ser llegits, reestructurats i manipulats. En aquest marc d’hipertextualitat, interactivitat i connectivitat es possibilita la interacció col·laborativa compresa com un procés de participació en comunitats de coneixement, del qual emergeix determinada construcció social que s’emporta a l’acció i es comparteix en un mateix lloc d’experiència; el món virtual o metavers. Un univers post-realitat, un entorn multiusuari perpetu i persistent que fusiona la realitat física amb la virtualitat digital.

‘Habitar el camino’ es durà a terme com un espai de paisatge arquitectònic, impossible en el món real, (a partir dels environments preexistents dels artistes esmentats), amb un estil formal pròxim a l’abstracció geomètrica i l’avantguardisme minimalista.

Autoria

Carlos Sebastiá és llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. També va estudiar en CAFA (Pequín) i finalment va fer el seu Màster en la UAL de Londres.

En els últims deu anys ha desenvolupat la seua carrera artística entre Espanya i l’estranger, exposant i participant en diferents fires d’art, festivals, galeries i residències nacionals i internacionals. Recentment ha sigut finalista en el Premi Senyera, en la II i III edició de la Biennal Mª Isabel Comenge, finalista en les dues últimes edicions de la Casa Velázquez. Ha participat en residències com Gloguair a Berlín, Istanbul Artist Residency o Fresh Winds a Islàndia i exposat o programat exposicions en galeries com Shiras a València, Llamazares a Gijón, See+ a Pequín, Sunning Art Museum a Xangai, Qingdao Art Museum o fires com a Estampa i Slick Attitude a París.

Sandra Val és graduada en Belles arts per la Universitat Complutense de Madrid, on també va cursar un Màster d’Investigació en Art i Creació. Ha obtingut beques i residències entre les quals s’inclouen la beca de producció artística, iniciativa de cooperació cultural internacional amb la participació de CCECR, Plataforma Caníbal, Building Bridges Art Exchange, Red de Centros Arthouse Spain i MAV 2020; la beca de producció artística per la Bienal de Mujeres en las Artes Visuales 2022 i residència Co-net Art 2022. Durant 2021 i 2022 participa en la Bienal Internacional de Cerámica de Corea i en la Bienal Internacional de Cerámica de Manises de València. En 2023 inaugura la seua última exposició individual en la galeria Ginsberg de Madrid.

La seua obra ha estat exposada en el Museo Barjola de Gijón, en el Museo C.A.V. La Neomudéjar de Madrid, en el Museo Provincial de Teruel, en el Gyeonggi Museum of Contemporary Ceramic Art de Corea i en diferents institucions d’Espanya, Portugal, Costa Rica, Veneçuela i els Estats Units. Es troba en col·leccions com el Gyeonggi Museum of Contemporary Ceramic Art, la Fundació Venancio Blanco o la Fundació Fernando Villalón, entre altres.