ARTISTAS

AÏDA ANTONINO-QUERALT

Encapsulart. Art Contemporani de la província de Castelló

Proyecto seleccionado en la Convocatoria Cultura Online #CMCVaCasa del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

VEURE L’OBRA ‘EncapsulArt #1: Nacho Puerto

VEURE L’OBRA ‘EncapsulArt#2: Sara Bellés

Tags: encapsulArt#1: Nacho Puerto, encapsulArt#2: Sara Bellés

AÍDA ANTONINO-QUERAL EncapsulArt

EncapsulArt. Art contemporani de la província de Castelló.

A la província de Castelló l’escena artística contemporània és d’allò més fèrtil. Amb Castelló de la Plana, Borriana o Vilafamés com a epicentres de la creació i l’exhibició trobem trajectòries consolidades, d’altres que just emergeixen. D’artistes mediàtics, d’altres introspectius…. I davant l’heterogeneïtat de perfils sorgeix la necessitat per saber-ne més sobre elles i ells. Localitzar-los més enllà dels seus perfils a xarxes socials, si és que hi són, i trobar recursos actualitzats i fiables. Una tasca, sovint, complexa.

D’aquesta necessitat sorgeix el projecte ‘EncapsulArt’, curts audiovisuals de dos minuts de duració on els artistes narren en primera persona la raó de ser de la seua obra. La localització en el mateix estudi de l’artista permet un grau de proximitat i confiança amb què noms com Sara Bellés, Nacho Puerto, Ruth Diago o Carlos Pesudo exposen les seues motivacions, reflexionen sobre el panorama artístic contemporani, analitzen els canals d’exhibició provincials i estatal i, tot plegat, es donen a conèixer des de la immediatesa intrínseca del format audiovisual.

‘EncapsulArt’ és un projecte reivindicador que mira l’escena artística de la província de Castelló sabent que l’obra multidisciplinar que s’està produint participa de les sinèrgies actuals i que n’és partícip dels diàlegs i discursos que com a societat ens determinen i, finalment, regeixen.

Com a mostra germen es presenten les ‘EncapsulArt’ protagonitzades pels artistes Sara Bellés i Nacho Puerto. En fase de producció es troben les capsules dedicades a Ruth Diago i Carlos Pesudo. I així, a raó del finançament aconseguit, es busca crear un serial d’ ‘EncapsulArts’ amb noms com Lucía Moya, Angie Vera, Carlos Asensio.

 

Autoría:

Aïda Antonino-Queralt, natural d’Almenara, doctora en Història i Estudis Contemporanis per la Universitat Jaume I, especialitzada en cinema rural espanyol. La formació en Història de l’Art em permet tenir una visió acurada de la vastitud de la creació i la teoria de l’art. La vessant pràctica discorre sobre dos eixos. La docència universitària, la investigació i la teoria del cinema. Corresponsal per a diferents medis especialitats en els festivals de cinema de Cannes a França, Friburg a Suïssa, Sevilla, D’A de Barcelona i Cinema Jove de Valencia. Actualment col·labora en la secció de crítica per a ‘Industrias del Cine’. I al voltant de la gestió cultural. Adjunta al comissariat de l’exposició ‘Primers moments. Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ i coautora de la guia didàctica sobre la mateixa. I comissariat les itineràncies ‘Disjuntives poètiques d’un paisatge a la deriva’ i ‘Disjuntives poètiques per pensar el present’. A hores d’ara treballa com a redactora en la secció d’art contemporani de ‘El Temps de les Arts’.

La vessant de l’audiovisual i de l’art contemporani convergeixen en ‘EncapsulArt’ en col·laboració amb Lluerna Creació, l’empresa audiovisual assentada en Vila-real que aporta l’equip tècnic per dur a terme el projecte proposat.