ARTISTES

AITANA CARRACO, PEP CARRIÓ I DIEGO FERMÍN

La herencia

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Projecte anual. Experimentació i interpretació. Tres fotògrafs. Tres fotografies. Microhistòries. Vídeos. Croma. Stop-motion. Il·lustració. Collage. Música.

Xarxes socials:

Instagram: @laherencia2020

Web Aitana Carraco

Web Pepe Carrió

Web Diego Fermín

AITANA CARRACO INGLÉS. Fotodiaria

En 2016 els il·lustradors Aitana Carrasco, Pep Carrió i Diego Fermín van formar un equip artístic i van crear el projecte anual ‘Fotodiaria’. Una vegada finalitzat van decidir continuar, donant lloc als projectes ‘El tercer acte’ durant 2017), per al qual van comptar amb la col·laboració de l’escriptor Grassa Bou ‘Cara a cara’ durant 2018 ‘Xicotet comerç’ durant 2019 i enguany ‘L’herència’ (projecte que es presenta a aquesta convocatòria).

‘L’herència’ durarà el que dure el 2020: cada setmana un dels participants (en estricte ordre) tria una fotografia oposada i la mana als altres dos. Cadascun fa una interpretació de la mateixa i la intervé de manera multidisciplinària, li posa una paraula i els dimecres la puja a un compte d’Instagram creada amb aquest propòsit. Es tracta de peces experimentals que juguen amb la imatge estàtica i en moviment, el so i la paraula escrita: una sort de *microhistorias en càpsules que funcionen per si mateixes però també en la seua interrelació amb el seu trio.

‘L’herència’ és un lloc de joc on tres il·lustradors exploren, partint de fotografies preses a l’atzar, i experimenten amb altres disciplines artístiques: vídeo, croma, stop-motion, fotografia, il·lustració, collage, música, paraula, so, veu…

 

Autoria:

Aitana Carrasco (València, 1978) és il·lustradora i escriptora. Compta amb més de trenta llibres publicats per diverses editorials nacionals i estrangeres. El seu treball ha sigut reconegut en diverses ocasions (A la Riba del Vent, Llibreter, White Ravens, Els Favorits de IBBY, Els Millors del Banc del Llibre de Veneçuela i Llibres Millor Editats de la Generalitat Valenciana) i la seua obra ha sigut exposada a Espanya, Mèxic, Itàlia, Eslovàquia, l’Iran, EAU, el Japó, Xile, França i l’Argentina.

Forma part de l’equip docent del Màster en Disseny i Il·lustració de la UPV i del Curs d’Il·lustració Avançada de la ESAT, i compagina el seu treball com a il·lustradora amb la docència tant per a xiquets com per a adults, impartint cursos, trobades, conferències i tallers en universitats, escoles, biblioteques, fires del llibre, i museus (Thyssen-Bournemisza, IVAM, Museu Etnologia de València, Museu de Belles Arts de Castelló, MACBA).

A més, il·lustra per a publicitat, premsa (periòdics, revistes, fanzines i publicacions infantils), realitza cartells per a companyies teatrals, fires i festivals, i elabora portades de llibres i discos.

Pep Carrió (Mallorca, 1963), dissenyador gràfic, il·lustrador, editor, artista plàstic, ha sigut capaç de respectar els principis de cadascuna d’aquestes quatre formes d’expressió i al mateix temps permetre que cadascuna d’elles evoque i enriquisca a les altres.

En disseny gràfic ha consolidat una obra decididament pública, les seues imatges per a portades de llibres: Alfaguara, Santillana Educació, Galàxia Gutenberg, Taurus, Oxford University Press, Random House Mondadori; per a cartells: Liceu de Barcelona, Injuve, Ministeri de Cultura; acudeixen a la nostra trobada en biblioteques, escoles, museus, carrers i places.

Com a il·lustrador contribueix a la definició d’una bibliografia singular en el panorama espanyol: Poemes del trampolí, 30 de Desembre, Cartes Marcades, Una xiqueta, In premsa, El llenguatge de les coses, Només el que mestressa està només, Els dies a l’inrevés, Conqueridors, A l’altre costat de la línia són edicions que han transcendit l’àmbit del mercat per a constituir-se en referència d’una manera d’il·lustrar.

La recent creació d’una editorial pròpia {in pectore} li permet concebre el llibre com un objecte més de creació i mantindre viva una de les seues constants professionals, la col·laboració amb altres artistes: escriptors, il·lustradors, dissenyadors, fotògrafs.

El projecte artístic personal: escultura, objectes, collages, quaderns, que ha sigut exposat en diferents galeries nacionals i internacionals, creix dia a dia i s’ha convertit en la clau per a l’ajustada interpretació del seu particular univers.

Diego Fermín (Saragossa, 1975), resideix i treballa a Tolosa (França). Si per pluridisciplinari entenem que és il·lustrador, fabricador d’objectes, director de fotonovelas, productor cinematogràfic, editor i col·leccionista compulsiu, podem afirmar llavors que és pluridisciplinari.

Col·labora regularment amb diferents mitjans i ha il·lustrat llibres com El Barranc (esment White Ravens 2011).

Ha participat en exposicions col·lectives com a UDA, 400 Dessins à Vif (Galerie Arts Factory, París 2012), la biennal Il·lustrar-te (Museu de l’electricitat, Lisboa 2008 i 2010) o Imaginar la Paraula (Diputació d’Osca, 2012). També ha presentat 2 exposicions individuals Souvenirs, Souvenirs (La CALA, Chodes 2008) i Want Some? (Lasala, Zaragoza 2013).

Al costat dels seus dos fills fonga el segell editorial Pinkie Press i la factoria fílmica Feuk Prod en 2016.

 

 

.