ARTISTES

ÁLEX MARCO

Minimal lockdown

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Playlist de seis composiciones sonoras y seis vídeos. Experiencia sensorial y audiovisual, género ambiental, synht, noise y trance minimal. Bandcamp y Youtube. Descargas gratuitas. Sintetizadores analógicos. Sesaciones variables. Interpretación del espectador.

Xarxes socials:

Instagram: @alexmarco.dmg

Web: alexmarco.info

ÁLEX MARCO. Minimal lockdown

El contingut de la proposta consisteix en una llista de reproducció de sis composicions sonores acompanyades del vídeo respectiu, cosa que genera una experiència sensorial i audiovisual per mitjà del gènere ambiental, synth, noise i trance minimal.

Les plataformes triades per a la reproducció són Bandcamp i Youtube. D’una banda, les pistes sonores es presenten a través de Bandcamp, de manera que es genera un àlbum en format EP digital. D’altra banda, els vídeos es reproduiran —juntament amb el so de cadascuna de les pistes— mitjançant YouTube, il·lustrant les cançons de l’experiència sonora al complet. En totes dues plataformes es podrà reproduir i descarregar mitjançant enllaç tot el contingut de manera pública i gratuïta.

Les cançons estan autoproduïdes, enregistrades i masteritzades per mitjà de sintetitzadors analògics, altrament la part visual, múltiple pel que fa a formats: HD, VHS, Super-8 i pel·lícula 16 mm. Tant la part videogràfica com la sonora ha sigut elaborada ex profeso per a aquesta precisa convocatòria.

Les peces d’aquest projecte representen un context abstracte al marge del temps i de l’espai. De principi a fi de la sessió (17 min.), es descriuen diferents ambients que produeixen sensacions variables, vulnerables a la interpretació de l’espectador i de l’oïdor, els manté per un moment abstrets del seu entorn.

 

 

AUTORIA

Álex Marco (València, 1986). La seua pràctica artística es desenvolupa al voltant del vídeo i la pintura, disciplines que utilitza per a reinterpretar la ciutat i el nostre entorn com a suports susceptibles de ser alterats per la nostra determinació a través d’hàbits, pictòrics, construccions i modificacions en l’espai.

Ha exposat tant en galeries i institucions internacionals de Mèxic, Berlín i els Estats Units com en les fires ARCO, Artissima o ArtBo. El seu treball es pot trobar en col·leccions com les de Related Group (Miami), Michel Jolivet (Lió), Olivier

Von Shulthess (Suïssa), Fundació Banc Sabadell, Col·lecció DKV, Font-Irwin Collection (Londres), Martínez-Lloret (Alacant), entre altres col·leccions privades.

Actualment, està treballant en diversos projectes individuals situats a Suïssa (Les Alisiers, 2020), València (IVAM, 2020) i Múrcia (Centre Párraga, 2021).