ARTISTES

ALEXANDRA KNIE

Visual Mutations

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Creació artística, experimentació artística des de casa, artesania i ciència, mutació d’hàbit.

Xarxes socials:

Instagram: alexandra_knie

ALEXANDRA KNIE. Visual Mutations

“What if?“o “que seria si?“ és una qüestió freqüent en les últimes setmanes respecte a la seua creació artística.

A causa de l’estat d’alarma, es va ajornar l’exposició individual planificada en la galeria Espai Nivi Coll Blanc la inauguració de la qual estava prevista el dia 28 de març.

Des de llavors l’artista està qüestionant i canviant el seu concepte de l’exposició sovint als seus recursos limitats de la creació i experimentació artística des de casa. Sota la seua investigació artística, que se centra en la intersecció de l’art, l’artesania i la ciència, en particular les il·lustracions i els termes científics de la microbiologia i l’astronomia, enten aquest fet com una mutació d’hàbit que exigeix canviar i ampliar formats i tècniques en les seues obres artístiques.

El muntatge amb Photoshop ha sigut al principi una eina per a ajudar a visualitzar idees de l’exposició, però s’ha desenvolupat cap a una tècnica pròpia, manipulant o fusionant obres i els seus fragments per a generar xicotetes mutacions visibles i trobar respostes al “quin seriosa si?“.

En la seua pàgina web va començar a penjar aquestes Visual Mutations, que són xicotetes animacions i micro vídeos, com en una exposició virtual i exclusivament online, en lloc de la seua exposició física ajornada.

A més, s’inclouen perfectament en el seu laboratori artístic-experimental, que analitza de manera contínua les diferents connexions entre el món interior i els fenòmens de l’univers, l’art i l’artesania, la ciència i la ficció, i ara del món físic i virtual.

Amb caràcter setmanal Alexandra Knie puja una animació o un micro vídeo fins a la data definitiva de la seua exposició individual.

 

Autoria:

Alexandra Knie va nàixer en Mechernich (Alemanya) en 1984. És una artista visual alemanya que resideix i treballa a València. El seu enfocament se centra en la investigació artística de la intersecció de l’art, l’artesania i la ciència. Alexandra ha treballat en pintura, dibuix, serigrafia i tècniques tèxtils, sobretot en brodats a màquina. Es va llicenciar en Belles arts per la Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft (Alanus – Universitat d’Art i Societat) de Bonn (Alemanya, 2007) i va complementar els seus estudis amb Disseny Tèxtil i Arts i Humanitats. Alexandra ha treballat com a professora universitària en Arts Tèxtils i Serigrafia en la Universitat de Paderborn (Alemanya) i la Universitat Politècnica d’Aquisgrà (Alemanya). A més ha comissariat diverses exposicions d’artistes nacionals i internacionals i ha organitzat tallers, esdeveniments, debats i espais experimentals en la galeria universitària KleppArt de la Facultat d’Arts i Humanitats de la Universitat de Paderborn (Alemanya).

Alexandra ha rebut beques i distincions internacionalment, entre les quals s’inclouen “Cultura Resident” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana amb una residència artística de quatre mesos en el Museu de Belles Arts de Castellò (Espanya, 2018). Va ser finalista de la “Beca Velázquez” de la Casa de Velázquez de Madrid per l’Ajuntament de València (Espanya, 2018) i va guanyar el premi “*Bremer Preis” de la Universitat Paderborn (Alemanya, 2017) i el “Premi Adquisició” de l’Associació Tèxtil de Portugal (ATP) en la Biennal Internacional d’Art Tèxtil Contemporani “Contextile” de Guimarãés (Portugal,2016).

Alexandra ha realitzat exposicions individuals a Alemanya i Espanya, també ha participat en exposicions col·lectives internacionals a Alemanya, Espanya, Portugal, els Països Baixos i als EUA.