ARTISTES

ALMUDENA VERDÉS DURÁ

Falso documental/Obra experimental

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Documental. Amparito Puertos. Soprano argentina.

Xarxes socials:

Facebook: Almudena Verdes

Instagram: @almudena_verdes

Twitter: @almudenaverdes

ALMUDENA VERDÉS DURÁ. Falso documental/Obra

A través de la indagació d’Eugenia Burgoyne, soprano lírica i protagonista absoluta del reestreno del Poema Líric La venda dels gats, anem endinsant-nos en el món màgic i quasi nigromàntic de la soprano Amparito Puertos, substancial predecessora d’Eugenia. La història de Amparito Puertos i els forats de cuc se centra en la cerca del perquè d’un passat en el qual la doble vida s’apodera de la nostra protagonista. Les iniciatives professionals i vocacions artístiques d’ Amparito Puertos es veuen reclamades al més autèntic dels fracassos com a conseqüència de la situació social i l’entorn polític que condicionen la seua vida, no obstant això, la seua estreta relació amb l’inconscient li obrirà una porta cap a la fugida que li permetrà mantindre una doble vida; una a Espanya, una altra a l’Argentina. La capacitat de Amparito per a fer passar la seua vida per un prim forat de cuc que uneix els dos mons, li obrirà una porta a maneres de ser impròpies de la dona de la postguerra espanyola.

 

Autoria:

Després d’acabar els seus estudis de Comunicació i Cinematografia entre Espanya i Regne Unit, Almudena treballa en multitud d’àrees dins de la producció audiovisual. En 10 anys treballa en prop de 100 projectes entre llargmetratges, videoclips, documentals, sèries de ficció, publicitats, TV movies, etc.

En 2005 crea la seua pròpia empresa amb la qual comença a dirigir i escriure documentals i curtmetratges, entre els quals destaquem Trato i Amparito Puerto y los agujeros de gusano.

L’any 2011 funda Silence Comunicación, majoritàriament destinada a la realització de treballs publicitaris i de creació visual. En l’actualitat treballa com a directora de fotografia, realitzadora d’espots publicitaris i guionista.

A més, imparteix classes en el Màster de Cinema Fantàstic que organitza la UOC en col·laboració amb el festival de Sitges i en el grau de Comunicació com a professora de Guió Audiovisual.

FILMOGRAFIA COM A DIRECTORA I GUIONISTA.

Curtmetratges:

Trato (2009)

Las razones de Elena (2014)

Ulises (2020), en producció

Documentals:

Amparito Puerto y los agujeros de gusano (2011)

Gestión cooperativa (2013)

El front de l’art (2017)

La primera toga (2021), en muntatge

Street Art (2022), en desenvolupament

Indestructibles (2022), en desenvolupament

Amelie et Alain (2011), guió

Llargmetratges

White Elephant (2022)