ARTISTES

DAVID SEGARRA SOLER

Savis de l’horta

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA ‘SAVIS DE L’HORTA

VEURE L’OBRA ‘RENAIXEM’

Etiquetes: Dos curts documentals. Passat i futur dels que treballen la terra. Llauradors i recuperadors d’històries. Treball en hortes, camps i mercats. Resiliència d’un sistema mil·lenari. Valor en el confinament. COVID-19.

DAVID SEGARRA SOLER. Savis de l'horta. Renaixem

Una parella de curts documentals. El passat i el futur de la gent que treballa la terra. Els dos documentals estan en valencià subtitulats al castellà.

Savis de l’horta

En un món confús i en crisi descobrim els últims savis allà on menys ho imaginàvem: entre els vells llauradors i llauradores de l’horta valenciana. Savis de l’horta recupera les històries i experiències d’homes i dones llauradores de l’horta de València. A través d’ells descobrim un món cultural, humà i geogràfic oblidat per la societat moderna. Històries que guarden un missatge universal, i molt actual, sobre l’experiència humana. És un documental per a reflexionar sobre l’art de viure i d’estimar-se la vida.

Renaixem

Quan va començar el confinament ens vam preguntar: durant una quarantena qui ens alimenta? En mig de l’estat d’alarma provocat per la pandèmia del coronavirus COVID-19 vam gravar el treball als camps de l’horta i als mercats. Renaixem és un documental sobre la perseverança dels homes i les dones que distribueixen aliments frescos als habitants de València. Però també una reflexió sobre la resiliència d’un sistema mil·lenari que s’ha demostrat altament eficient durant la crisi.

 

Autoria:

David Segarra (València, 1976). Periodista i documentalista. Vinculat a la investigació sobre cultures de la terra. El seu documental Savis de l’horta ha obtingut 9 premis i 19 seleccions oficials. Per tal d’internacionalitzar-lo ha sigut traduït al castellà, l’anglés, el portugués i l’àrab. Ha sigut projectat en festivals de Colòmbia, Portugal, Mèxic i tot l’Estat espanyol. Els últims 3 anys l’autor ha sigut premiat a cinc concursos de fotografia etnològica i ha quedat finalista en el festival internacional Photon i al Click a l’horta, amb un treball sobre llauradors. El 2018 el documental La Mola és nostra va ser premiat al Festival Medi. És autor de l’exhibició fotogràfica De València a Gaza, arrels mediterrànies (2016) inaugurada al Centre Octubre durant la Mostra Viva del Mediterrani. És autor del llibre de cròniques i fotografies Viure, morir i nàixer a Gaza (2014) publicat per Sembra Llibres. Ha publicat articles i fotografies en nombrosos diaris i digitals. Premi al mèrit cívic de la revista Túria el 2010. Premiat amb el València Crea de l’Ajuntament de València per l’edició de revistes d’art i disseny