ARTISTES

ELENA MARTÍ MANZANARES

Vulnerables

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Audiovisual. Textos. Fotografies. Vídeos. Materials de la naturalesa. Llavors. Arrels. Troncs. Paisatges ferits. Vulnerabilitat de la Naturalesa com a metàfora de la nostra existència.

Xarxes socials:

Facebook

Instagram: @elenamartimanzanares

Web

ELENA MARTÍ MANZANARES. Vulnerables

“Des de l’inici, som cossos que vivim exposats a les ferides que ens provoca el món…i al seu torn a les ferides que nosaltres infringim al món”.

Joan-Carles Mèlich- Filòsof

 

El projecte vulnerable és un audiovisual construït a partir de textos, fotografies i vídeos.

Pretén reflectir la vulnerabilitat o fragilitat de la naturalesa enfront de la societat actual, que no és més que la nostra fragilitat. La naturalesa com a metàfora de la nostra existència.

És un recorregut a través d’una sèrie d’obres realitzades amb materials de la naturalesa, llavors, arrels, troncs i de paisatges “ferits”.

Part d’aquest projecte ha estat exposat en el Centre d’Art Contemporani d’El Corte Inglés (Centre de Documentació d’Art Valencià Contemporani de la Univ. de València i l’Acadèmia de BB) i al Castell de Buñol, a la Sala Oscurico, de la qual s’adjunta imatge en el vídeo.

 

Autoria:

Nascuda a Barcelona, actualment resideix a València on desenvolupa la seua carrera artística. Elena va estudiar a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de la Diputació de Barcelona. Va assistir a diferents escoles i tallers, la del pintor Pere Cara, la Escola Sanvisens, i el taller de l’escultor Aragonés.

Ha realitzat diferents exposicions col·lectives i individuals, en la Fundació Antonio Pérez de Conca, Barcelona, València, Madrid, París, Londres i Rio de Janeiro. Participa activament en actes artístics que es realitzen en el barri de Ruzafa de València, en el qual té el seu taller. És membre de l’Associació Cultural Sporting Club Russafa-Carlos Moreno Mínguez, i del grup Open Natura, associació que realitza anualment instal·lacions en diferents paratges naturals, La Murta, Paracuellos de la Vega…

Al llarg de la seua trajectòria ha rebut el premi Francesc Galí (Diputació de Barcelona), seleccionada en diverses ocasions en La Biennal de Manises, i el concurs Sanvisens de Sitges Barcelona. L’any 2013 va ser nomenada ‘Artista per la Natura’, pel ” Institut Valencià d’Excursionisme i Natura”. Ha sigut seleccionada per l’Associació Civil Jarit, per a participar en un projecte d’intervencions artístiques a Algèria en 2018, per la instal·lació sobre la posidònia ‘Out of plau’ ( La Mar de fràgil). L’última exposició individual “Vulnerable”, realitzada en el 2019, ha sigut seleccionada i comissariada pel Centre de Documentació d’Art Valencià Contemporani Romàn del Carrer de la Universitat de València, en l’Espai d’Art Contemporani.