ARTISTES

LUNA Y PANORAMA DE LOS INSECTOS

Soy voz

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Videocreación. Poesía. Música. Spokenword. Multidisciplina.

Xarxes socials:

Facebook Luna y Panorama de los Instectos

Facebook Carlos Luna

Facebook Clara de Luna

Instagram:@carlosluna_insecto

Veure l’eix Videodansa. Acció poètica

LA CARAGOLA BARRIO DEL CARMEN. Soy voz

Proposta vinculada a la idea d’utilitzar les plataformes de vídeo per a conjuminar en un mateix format diferents disciplines de les quals es val el col·lectiu Luna y Panorama de los Insectos, com són la música, la imatge i sobretot la poètica, per a llançar un missatge universal a través d’una plataforma accessible com és la videocreació. El col·lectiu, a través del canal Carlos Luna Spoken Word de YouTube, intenta arribar a un públic contemporani i inquiet que vol acostar-se a la cultura des de diversos punts, com un poliedre, accedint a través d’aquest enllaç a la possibilitat de gaudir periòdicament de nous continguts. Com a base, l’spoken word, una forma d’oralitat nascuda de les avantguardes dels anys 50 amb la generació beat com a precursors contraculturals del moment, en què música i poesia van de la mà. Bevent d’aquestes fonts es planteja un gir en què, sobre la poesia, es crea un punt de partida per a conjuminar diferents disciplines artístiques com són la composició musical, l’escriptura i la imatge.

El vídeo Soy voz utilitza com a base argumental l’ambigüitat; s’ha treballat una interpretació íntima i minimalista en què es puga reforçar la lectura del missatge des de diferents punts de vista sense voler portar el/la possible espectador/a a un missatge únic. Cadascú ha de sentir la seua història personal. És necessari reforçar la necessitat de l’ésser humà de ser i sentir-se lliure dels prejudicis nascuts de la classificació a què ens veiem exposats des que naixem, a través del DNI o de la societat mateixa. Aquest és un cant a l’alliberament d’etiquetes i a la llibertat de ser i sentir-se a gust amb un/a mateix/a.

 

Autoria:

El col·lectiu Luna y Panorama de los Insectos fa deu anys que treballa en la cultura. Els seus caps visibles són Carlos Luna i Clara de Luna.

Luna y Panorama de los Insectos va començar com un projecte de banda de rock basant les seues lletres en poemes de Carlos Luna. A través dels anys han anat transitant sobre la música i la poètica i han arribat a tindre diversos projectes en marxa, d’una banda com a professionals de la música component peces per a teatre o mitjans audiovisuals com ara: Anna i la màquina del temps (Dacsa), Els nostres (IVC), Manspreading (La Marmota Insomne), Medul·la (La Coja Dansa) i un llarg etcètera que podeu escoltar en aquest enllaç: https://lunabso.bandcamp.com/.

D’altra banda porten el projecte Carlos Luna Spoken Word des de ja fa dos anys, amb el qual han participat en festivals poètics de tot l’àmbit nacional com ara: Vociferio (València), Cosmopoética (Còrdova), Nudo Festival (Bcn), Expoesía (Soria), Voix Vives (Toledo), etc. En aquest projecte ajunten la poètica de Carlos Luna, que ha editat No hay ninguna imagen disponible (ed. El Petit Editor), amb la música en directe de Clara de Luna. A més, Clara de Luna, amb la carrera d’Art Dramàtic en l’ESAC i de fotògrafa i dissenyadora gràfica en l’EASD, s’encarrega de tota la imatge que necessita el projecte i de la imatge de projectes d’altres artistes com Teatro de la Catrina. A banda d’aquests treballs, col·laboren en projectes amb Radiante per a cerveses Turia i amb les visuals de Sergi Palau VJ Waky per a concerts en directe. Actualment pendents d’acabar la composició musical per a una producció de l’IVC dirigidad per Patricia Pardo, que ha sigut posposat per la crisi de la COVID-19 i se suposa que veurà la llum el desembre de 2020 en el teatre Rialto.

També formen part de la plataforma multimèdia audiovisual Àqaba Media, amb el fotògraf i editor David Linuesa al capdavant del projecte: http://aqabamedia.com/.