ARTISTES

MARC GUARDIOLA SELLÉS

Once upon an artist

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Videoarte. Entrevista. Retrato videográfico. València.

Xarxes socials:

Instagram:@marc__guardiola

MARC GUARDIOLA SELLÉS. Once upon an artist

Once upon an artist

‘Una flama enmig d’un terrible incendi’ és el llibre que dona peu a aquesta inusual entrevista, a aquesta estranya peça audiovisual. És una entrevista que és alhora un retrat des d’una altra dimensió. Un in crescendo de matisos que emboliquen una descripció onírica i surrealista d’un personatge a través de l’escenificació de les seues paraules. Partint d’aquest diàleg, la producció audiovisual, el videoart, i en concret la postproducció de vídeo pot generar i genera visions alternatives, complementàries, en la interpretació del passat i el registre del present, de tal manera que ofereix infinites possibilitats a l’hora de descriure un personatge per dins i per fora, i també de contextualitzar-ne l’hàbitat natural, la profunditat de la València més activament bohèmia. El retrat videogràfic no es restringeix a la narració dels fets cronològics d’una vida o d’una circumstància concreta, sinó que mostra un jo alhora que descriu i revela un sentit agut de la vida quotidiana, de la descripció subjectiva però real dels gestos del personatge, de les seues intencions, la seua essència i la seua obra. En aquest cas el format d’entrevista traspassa les dimensions que abasta el retrat i va més enllà, s’endinsen en l’espessor de la psicologia i de la identitat dels textos i les paraules de l’artista retratat, amb més intensitat que altres formats, si és possible, ja que descriu i matisa aquesta descripció des del seu moviment, a través del so i la representació visual del seu imaginari intern.

Autoria:

Marc Guardiola va començar la seua carrera com a dissenyador gràfic el 1997. En els deu anys següents, es va centrar en el disseny editorial i d’impressió. El 2003 va començar a dissenyar llocs web en Flash i vídeos promocionals d’animació 2D i no va ser fins a 2010 quan va comprar la seua primera càmera de vídeo i va començar a gravar les seues pròpies pel·lícules.

Des de llavors no ha deixat de treballar compaginant una carrera especialitzada a generar tota mena de material audiovisual en vídeo i 3D en forma de videoclips, publicitat, televisió, títols de crèdit o brandfilms per a grans clients arreu del món. La seua professió conviu mà a mà amb la seua obra més personal, en què a través dels efectes digitals genera mons abstractes i visions oníriques que descriuen la realitat des d’un prisma sempre subjectiu. Aquestes petites peces d’art descriuen realitats impossibles i sensacions incertes a través de les seues ciutats quimèriques, la descontextualització de materials o els seus bucles espaciotemporals. Ha rebut nombrosos premis al llarg de la seua carrera en el terreny del disseny i de la producció audiovisual, com cinc València Crea en diferents categories, el premi Cannes Corporate Film Awards, un Vimeo Staff Pics, un Eyeka de vídeo comercial o el Mofilm vídeo comercial. La seua obra es pot veure en www.marcguardiola.com