ARTISTES

MARÍA SAINZ ARANDIA

#4 de la revista VA!

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA

Etiquetes: revista electrónica. Revista Va!. Fotografía contemporánea.

Xarxes socials:

Facebook

Web Revista VA!

Instagram: @revista_va

MARÍA SAINZ ARANDIA. número #4 de la revista VA!

La proposta se centra en la publicació en línia del contingut del número 4 de la revista VA!, enfocada a la difusió de projectes que mostren de manera innovadora les diverses maneres d’entendre la fotografia contemporània.

Fonamentalment a través d’imatges i secundada per textos en valencià, castellà i anglés, proposa en cada número un tema. El contingut es decideix per tres vies: selecció del treball de quatre autores i autors a través d’una convocatòria oberta, un treball seleccionat per l’equip VA! i un annex de projectes visuals en col·laboració amb altres entitats.

Aquest número gira entorn del lema “ENERGIA CINÈTICA D’UN SÒLID EN ROTACIÓ”. L’energia és una propietat universal, no una cosa ni un estat, és la possibilitat de canvi. Aquesta mutabilitat inherent a la matèria és també part fonamental dels processos creatius. Amb la fotografia documentem, interpretem i inventem una realitat que canvia tothora, l’única cosa que no canvia és la transformació mateixa.

Contingut VA! #4:

treballs seleccionats per convocatòria: Muestrario de acciones mínimas, d’Adolfo Díez; Cartografia do esquecemento, d’Ariadna Silva; Paul, de Cristina Galán, i Panta Rei, de Lucía Morate.

Treball seleccionat per l’equip VA!: Woman go no’gree, de Gloria Oyarzabal.

Projecte annex: Secuencias del Grupo Flash, en col·laboració amb el taller de fotografia del Creap.

Text editorial: Estela Sanchis.

 

Autoria:

VA! és un espai dedicat a la fotografia contemporània enfocat a difondre projectes que plantegen noves propostes i mostren les múltiples maneres d’entendre actualment la fotografia. A més d’una publicació tant en línia com en paper, fem altres activitats que inclouen visionaments de portafolis, xarrades, difusió de treballs fotogràfics en format expositiu i audiovisual, i organització i desenvolupament de tallers específics.

VA! ha participat en diverses trobades i convocatòries entre els quals destaquen: Programa “Resistències artístiques”, del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana (2019-2020); 17a sessió de PhotoBook Club Cosecha Propia, València (2018); primer aniversari de Raïm, València (2018); taula redona “Revistas culturales valencianas, ¡el papel está vivo!”, Librería Dadá, València (2014); P2P Valencia Connection. Prácticas fotográficas contemporáneas, Cercle de Belles Arts, València (2014); 6a sessió del PhotoBook Club Box of Dummies, Espacio 55, València (2014); Full Contact Follower, festival de fotografia SCAN, Tarragona (2012); visionament de portafolis i taula redona “Nuevos caminos. Cómo dar salida a tu trabajo fotográfico”, MED Festival, Múrcia (2012); taller “Mira, piensa, maqueta” en el Photon Festival, La Nau, València (2012).

L’equip VA! està format per María Sainz Arandia, Marta Pérez Civera i Pili Lidón Campos.