ARTISTES

NEUMA (RAQUEL DÍAZ, ESTELA CÓRCOLES, ALEJANDRA VILLALOBOS I ANNA PUJOL)

Origen

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Espectacle multidisciplinari. Música, moviment, escenografia, il·luminació, veu. Posada en escena de l’àlbum musical origen, reproducció en línia.

Xarxes socials:

Facebook: /neumaofficial

Instagram: @neuma_official

RAQUEL DÍAZ ESQUIVA. Origen

ORIGEN és un espectacle multidisciplinari que combina música, moviment, escenografia, il·luminació i veu. Idea original de Neuma i direcció escènica d’Abel Coll, aquest espectacle és la posada en escena del nostre àlbum “ORIGEN” (2019).

“D’origen no només n’hi ha un. Aquest és el nostre.

Valor, vitalitat, connexió, energia.

Quatre obres. Quatre intèrprets.

On tot comença.”

Davant de la situació actual a causa de la COVID-19, hem reflexionat sobre quina pot ser la manera de fer arribar ORIGEN a tota aquella gent que vulga gaudir de l’espectacle. La nostra proposta és trobar-nos tan aviat com se’ns permeta, gravar l’espectacle en directe i reproduir-lo en continu. D’aquesta manera, apostem per continuar oferint cultura, donant l’oportunitat de veure l’espectacle des de casa amb la singularitat de saber que s’està fent en aquell precís instant. Amb aquesta alternativa també busquem crear una connexió més directa amb l’espectador, que podria gaudir de l’espectacle des de diferents perspectives visuals i auditives, de manera que es diferenciaria de l’experiència que viuria estant en una sala convencional.

 

Autoría:

Neuma, del grec πνεύμα: ànima, aire, esperit, alé.

Neuma és la connexió de quatre dones decidides a descobrir nous horitzons i traçar nous camins dins del món de la cultura.

Som Raquel Díaz, Estela Córcoles, Alejandra Villalobos i Anna Pujol, un grup amb més de set anys de trajectòria que hem decidit desmarcar-nos del món de la música clàssica del qual provenim per a connectar amb el públic a través d’actuacions properes i creatives.

El seu espectacle, ORIGEN, que combina la música del seu primer àlbum amb escenografia, vestuari, moviment i joc de llums, ha sigut recentment guanyador del Concurs d’Interpretació de Música de Nova Creació Re_cre@ de Rafelbunyol (octubre 2019).

Formades a l’ESMUC, han rebut consells de músics de diferents estils i amb diferents bagatges i han participat en diferents concursos de música de cambra dels quals han rebut diversos premis (Festival Internacional de Panticosa, 1r premi; Concurs L’Arjau, 1r premi; Concurso Internacional de Castilla y León, 2n premi; Concurs Josep Mirabent i Magrans, 2n premi, entre d’altres).

Han fet concerts per Espanya i l’estranger amb actuacions a Suïssa, Bèlgica, Alemanya, Aragó, Madrid, Balears, València, Alacant, Múrcia, Castella i Lleó, Euskadi i Catalunya.

Actualment Neuma treballa en un nou concepte d’espectacles interdisciplinars. Per això, estan experimentant, rebent formació i consells de professionals de diferents àmbits culturals (teatre, dansa, audiovisual, etc.) per a desenvolupar projectes innovadors i moderns que tinguen un impacte positiu a la societat.