ARTISTES

OTRADANZA (ASUN NOALES, SUSANA GUERRERO, PEPE ANDREU Y LUIS IVARS)

Rito

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Videodanza. Artes visuales. Danza, cine y música. Instalación y coreografía. Condición humana y fuerzas de la naturaleza. Rito. Mitología.

Xarxes socials:

Facebook

Instagram: @otradanza

Veure l’eix Videodansa. Acció poètica

ASUN NOALES ALPAÑEZ (OTRA DANZA). Rito

La companyia Otradanza presenta una peça de videodanza creada per quatre artistas alacantins de quatre disciplines diferents: Susana Guerrero (arts visuals), Asun Noales (dansa), Pepe Andreu (cinema) i Luís Ivars (música).

Aquest treball de videodanza està basat en la instal·lació ballada Rito, que la companyia OtraDanza ha representat en diferents museus i festivals tant nacionals com europeus.

Rito és la litúrgia que sorgeix de la simbiosi creadora de Guerrero i Noales. És la celebració d’un mite, d’una història fabulosa que ens explica, sense paraules, aspectes de la condició humana i de les forces de la naturalesa. El caràcter simbòlic d’aquesta producció artística complexa cobra forma a través del cos, l’escultura, la llum, i el so, usant com a aglutinant i mèdium la coreografia i la instal·lació. El resultat és un espectacle que es percep pels cinc sentits, però que a més, mou ressorts cognitius que ens fan projectar-nos sobre el relat i emocionar-nos.

 

Autoria:

Asun Noales / OtraDanza: Ballarina, coreògrafa, docent i directora de la companyia OtraDanza. Llicenciada en Coreografia i Tècniques de la Interpretació. Titulada en Dansa Clàssica i Dansa Espanyola pel Conservatori José Espadero d’Alacant. Es forma en dansa contemporània en l’Institut del Teatre de Barcelona. Des de 2007 dirigeix la seua companyia, OtraDanza, amb la qual ha fet gira per tot Europa i Amèrica i rep diversos Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana.

Susana Guerrero: Doctora en Belles Arts per la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Professora de la Facultat de Belles Arts d’Altea, Universitat Miguel Hernández i subdirectora de tallers del Departament d’Art i Comunicació Visual, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. Els seus treballs s’han exposat a diversos països d’Europa, Amèrica i Àsia.

Pepe Andreu: Director, guionista i realitzador. Llicenciat en Ciències de la Informació (Imatge i So). 20 anys d’experiència professional, tant en televisió pública (Canal Nou i À Punt) com amb la seua productora, Suica Films, en què destaquen el documental Five days to dance (2014), guanyador del premi Canal + en el Festival MiradasDoc i seleccionat en el Festival de Sant Sebastià, el Festival DocsBarcelona o el Festival Internacional de Santa Bàrbara, i el documental Sara Baras. Todas las voces (2016), estrenat en el Festival de Màlaga, i Premi Mirades en el Festival Internacional DocsValència de 2017. Seleccionat en el Krakow International Film Festival i finalista en els Premis Forqué 2018.

Luis Ivars: Músic compositor amb una dilatada trajectòria. Els seus treballs han abastat diferents àmbits de creació: cinema i televisió (amb tres nominacions als Premis Goya), teatre i museus… tant ambientació sonora com les músiques originals per als seus respectius audiovisuals, sobre investigacions i estudis antropològics i musicològics de les antigues cultures.