ARTISTES

PATRICIA FERRAGUD

Siluetas

Consulta el projecte ‘Siluetas’ ací

Conceptes clau: post-minimalisme, ambient, noise, drone i videoart

Xarxes socials Patricia Ferragud: Instagram

Resum del projecte

El projecte Siluetas consisteix en tres composicions musicals inspirades en gèneres com el post-minimalisme, l’ambient, el noise i el dron i una peça de videoart.

Les pistes d’àudio han sigut gravades amb elements analògics, mitjançant sintetitzadors i altres tècniques experimentals com l’ús de micròfons de contacte, gravadores i pedals de distorsió. La improvisació amb aquests elements és així mateix un tret característic en el procés compositiu de les obres. El resultat musical és immersiu i hipnòtic, i s’enfoca en la lenta evolució de paisatges sonors, en la creació d’espais expansius al mateix temps que claustrofòbics, en la quietud, el deteniment i la contenció, en els moments de fragilitat interromputs per ràfegues ocasionals de soroll i distorsió i en un sentit general d’intimitat.

Les composicions van acompanyades d’una peça visual experimental que il·lustra conceptualment les textures i el ritme sonor a través de figures difuses i moviments repetitius. El conjunt d’aquesta peça ha sigut filmat amb una càmera de vídeo de cinta mini DV per a donar continuïtat a l’estètica analògica.

Autoria

La pràctica artística de Patricia Ferragud es desenvolupa al voltant de la música, el vídeo, l’arquitectura, la sociologia, la gestió cultural i la investigació. Els seus projectes comparteixen una mirada crítica i transversal basada en l’acció col·lectiva i la col·laboració.

És integrant de la banda musical La Plata i dels grups de música electrònica Llum Vertadera i Ediacara. Des de 2016 ha actuat en nombroses ciutats d’Espanya i l’Argentina, així com a Berlín i París.

L’any 2018 va cofundar Domini, una sèrie de concerts autogestionats celebrats en diversos espais de la ciutat de València, que va nàixer amb la voluntat de donar espai en l’escena musical local a productores femenines i no normatives, de crear comunitat i d’incentivar la creació artística a través de la col·laboració. Fruit d’aquestes trobades, en 2020 es va publicar el recopilatori Sub Rosa, en format digital i cassette autoproduït, carregat de col·laboracions musicals.

Actualment és estudiant del màster PERMEA: mediació i educació a través de l’art, impartit en el CCCC.