ARTISTES

SAMUEL HERNÁNDEZ RAMÍREZ

Espam X

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Arquitectura. Disseny. Plataforma d’intercanvi. Reflexió i visibilització de l’art i la cultura emergent de la ciutat.

Xarxes socials:

Facebook

Instagram: @espam

SAMUEL HERNÁNDEZ RAMÍREZ. espam x

Espam 123 naix en la primavera de 2019 a València, de la mà de set joves arquitectes i dissenyadores que ens vam adherir a la primera residència de projectes de l’espai Col·lector. Aquest projecte es va materialitzar com una construcció temporal que tenia com a fi visibilitzar, impulsar i interrelacionar l’art i la cultura emergent de la ciutat mitjançant la programació de tres esdeveniments de format expositiu i performatiu. Actuant com un element catalitzador en un context d’efervescència, Espam 123 es va posicionar com una plataforma efímera d’intercanvi que buscava generar vincles entre diferents agents del teixit emergent local.

Aquesta plataforma es transforma hui en una cartografia virtual, en què s’arxiven els registres materials i vivencials que la van fer possible, per a plasmar una mirada pròpia d’un context generacional molt concret. Amb la premissa d’ampliar la narrativa i els ressons que van conformar els esdeveniments físics d’Espam 123, ens traslladem a un territori virtual heterogeni on es mostregen noves veus que, sumades a les obres, escenes i ficcions ja dibuixades, permeten tornar a interrogar les lògiques, processos i agents d’un espai i un temps específic. Açò és possible gràcies a l’aportació de nou textos inèdits, produïts expressament per a aquesta fi per un grup de diferents professionals i col·lectius locals i nacionals.

El resultat d’aquest amalgama de reflexions, successos presentats i ficcions virtualitzades és Espam x, una sort d’atles subjectiu que es publicarà el pròxim 6 de juny i que funcionarà no només com un dispositiu de consulta i intercanvi, sinó com un agent activador i generador de vincles entre les disciplines de l’arquitectura, l’art, el disseny i la gestió cultural i sobre com es relacionen aquestes amb la ciutat.

 

Autoria:

Un grup consolidat per Adrià, Alicia, Anna, Laura, Pau, Pau i Samuel, que uneix i caracteritza la seua visió dissident d’una arquitectura entesa de manera estàtica. Més enllà d’un marc acadèmic comú, el que ens ha unit són unes inquietuds i un inconformisme cap a una professió en constant redefinició cap a una societat que avança a múltiples velocitats.

Una trajectòria jove i activa que naix el 2017 amb la creació i comissariat de FEM, exposició d’artistes emergents a l’ETSA, i les consecutives edicions.

Dissenyem i construïm projectes d’arquitectura efímera, en què fomentem l’activació de l’espai públic. Amb objectiu de crear identitat i agitar a la ciutadania hem intervingut a la plaça de l’Ajuntament, OHV 2019, amb el disseny d’una graderia social i dinàmiques de participació col·laterals per a obrir debat sobre l’ús de la plaça. També vam dissenyar sistemes mòbils de mobiliari per a la PlacemakingWeek a la Marina de València.

Som part d’un teixit de joves arquitectes i dissenyadores despertes que es mouen dins i fora dels entorns acadèmics, que excedeixen molt més enllà dels límits d’aquest equip: un teixit de relacions afectives, intel·lectuals, artístiques i culturals que s’ha anat conformant de manera natural al llarg de la nostra formació i que ha fet un paper crucial en els nostres diferents desenvolupaments col·lectius. Per tant són aquests punts de convergència els que ens han impulsat a generar la possibilitat d’un espai transversal i inclusiu de visibilització que ha pretés ser Espam.

Aquest formulari conté una proposta formada per Adrià Garrido Verdú, Alicia Marco Zuriaga, Anna Garcia Gómez, Laura Blázquez Martínez, Pau Mendoza Muñoz, Pau Olmo Ciges, Samuel Hernández Ramirez.