ARTISTES

SELEN BOTTO

Do you sea?

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Fotografía. Vídeo. Dar visibilidad a los residuos del fondo del mar. Emergencia.

Xarxes socials:

Instagram: @selenbotto

Web

BELEN BOTTO. Do you sea?

Part del projecte ‘Do you sea?’.

A la platja tenen lloc múltiples activitats relacionades amb l’oci, el descans i la salut: un passeig el diumenge amb la família, prendre el sol, meditar, fer esport, gaudir de la brisa, fer turisme i molt més.

Però existeix alguna cosa que es manté invisible a la majoria, per comoditat o per desinformació, així com les seues conseqüències: en el fons de les aigües del Mediterrani hi ha vertaders abocadors de fem de la qual a les platges arriba una mínima part.

El que la mar ens està retornant en les seues costes és un senyal del que fins ara hem considerat invisible.

Partint del concepte d’invisibilitat dels residus, a través de la fotografia i del vídeo, Selen Botto desenvolupat un projecte que proposa donar-los la necessària visibilitat.

 

Autoria:

Va nàixer a Torí en 1992 i és fotògrafa. El seu pare és músic i el seu avi és pintor, per la qual cosa sempre va tindre una relació pròxima amb les arts. Això li va portar a estudiar teatre i doblatge i finalment una branca no clàssica dedicada a les noves tecnologies en el camp de l’art en l’Acadèmia de Belles arts de Torí.

En 2014 va tindre una beca Erasmus per a estudiar a València. Després d’acabar la universitat, va decidir quedar-se a Espanya, on va estudiar fotografia amb diversos fotògrafs que admira, com Ricardo Cases i Pablo Casino en el projecte CASA, Federico Clavarino a l’escola de fotografia Blank Paper, Julián Barón i Jorge Alamar a la Fotoescuela. També va estudiar a Efti un curs de caràcter tècnic. Actualment, desenvolupa els seus projectes visuals i ha estat recentment becada a la residència Co-net i seleccionada per participar en l’exposició ITALIA90 en l’espai Condominio a Milà.

D’altra banda treballa com a fotògrafa i vídeo maker i col·labora en activitats relacionades amb la fotografia a la Fotoescuela, on també és docent.