ARTISTES

XAVIER MOLLÀ I REVERT

La clau del vent

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Projecte audiovisual. Fotografia. Fagot. Imatge, música i veu s’uneixen en un discurs en el qual l’entorn i la societat actual són els protagonistes.

Xarxes socials:

Facebook

Instagram: @xavier_molla

Twitter: @xaviermolla

XAVIER MOLLÀ I REVERT. La clau del vent

La clau del vent és un projecte audiovisual en què imatge, música i veu es fonen en un discurs en el qual la nostra societat actual i el nostre entorn són els principals protagonistes. La magnífica adaptació al fagot que fa Vicent Mascarell del repertori musical, sobradament conegut al món concertístic, imprimeix una contundent personalitat al projecte, i les fotografies de Xavier Mollà ens revelen, a cada peça musical, les seues inquietuds quan observa el que està passant al món que ens ha tocat viure i a la gent que l’habita. A manera de reflexió, entre cançó i grup de fotografies, Pilar Algarra i Emilio Garrido van llegint uns textos, a tall de dos diàlegs oposats que pertanyen al llibre Enlloc, escrit per Garrido mateix.

El concert té dues parts: la primera aborda l’entorn i paisatge, i la segona l’ésser humà, però per a l’espectador és un concert continuat en què no hi ha descansos. ‘La clau del vent’ està pensat per a ser interpretat en directe. A l’escenari, s’hi troben música, imatge i veu; tots perfectament sincronitzats.

El motiu de presentar aquest projecte a “Cultura Online”, del Consorci de Museus, és per a acostar el concert a la gent, ara que no pot eixir de casa. Fins ara s’ha representat a Ontinyent el 2018 i a Llutxent el juliol de 2019, al XVI Festival de Música. Pel Nadal de 2020 es representarà al CADA d’Alcoi.

Fitxa tècnica:

‘La clau del vent’, concert audiovisual amb fagot, veu i fotografia en directe.

Duració: 45 minuts.

Autors: Fagot: Vicent Mascarell / Fotografia: Xavier Mollà / Paraula: Pilar Algarra – Emilio Garrido / Direcció i creació: Xavier Mollà.

 

Autoría:

Xavier Mollà i Revert fa fotografia des dels 14 anys. Dedica el seu temps a la fotografia artística personal i professional, així com a la docència fotogràfica i a la publicació editorial.

És un dels professors del postgrau d’Expert Universitari en Arts Visuals: Fotografia i Acció Creativa”, de l’IAAV, a la Universitat Miguel Hernández d’Elx – Alacant, així com professor col·laborador a la Universitat de València i a la Universitat Politècnica de Gandia. També imparteix diversos cursos monogràfics tant tècnics com conceptuals, tallers de processos fotogràfics antics i alternatius, cursos d’audiovisuals per a fotògrafs, tallers de videocreació, tallers sobre el retrat en fotografia i tallers sobre l’autoedició i autopublicació editorial per a fotògrafs.

Ha exposat a gairebé tota Europa, les repúbliques soviètiques, la Xina i els Estats Units. Té obra en col·leccions privades, en institucions públiques i museus, com ara l’IVAM de València i l’ARTIUM de Vitòria. Ha publicat 10 llibres entre obra personal i d’encàrrec, així com 6 llibres d’artista d’edició limitada, i nombrosos catàlegs.

Els tres últims projectes expositius han sigut:

2018 – “50é aniversari del Cine Club Utiye”. Exposició dels retrats de la gent relacionada amb el cinema que han passat per Ontinyent.

2016 – “Etèria”. Alcoi i Gandia.

2015 – “Correspondència amb Mediterrània”, al MuVIM. Gandia (2016) i Ontinyent (2021).