ARTISTES
ANDRÉS BLASCO RAMOS
Trio truna
Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.
Etiquetes: Música. Orquestra retrofuturista d’un músic només. Vídeos. Interacció. Improvisació. Estructures sonores.
Xarxes socials:
Instagram: @dr.truna
Veure l’eix ‘Experimentació musical. Paisatges sonors‘

La possibilitat de multiplicar-me o “el do de la ubiqüitat” ha sigut una cosa que em fascina des de xiquet. La idea de poder multiplicar-me en una actuació en directe em permet fondre la invenció sonora, com a “lutier electrònic” i la interacció amb imatges de mi mateix manipulant aquests nous instruments / escultures sonores.
Aquest Trio Truna em permet jugar amb el “play–pause–stop” de dos comandaments a distància de dos lectors de DVD connectats a dos projectors de vídeo i al mateix temps tocar in situ el meu violoncel modificat electrònicament, per una altra invenció anomenada “maleta màgica”. Això em dona noves possibilitats d’interacció, composició i improvisació amb enregistraments de mi mateix, manipulant les meues dues escultures sonores: “Bou còsmic” i “Faristol del futur”.
Aquests nous instruments tenen una tímbrica completament pròpia, són el resultat d’un procés llarg de reciclatge de materials i d’experimentació de més de 30 anys, per a buscar un so que m’identifique. De fet, són instruments que segueixen en procés i canvi fins i tot el dia de hui.
Aquestes escultures sonores han sigut exposades en el passat com a instal·lació sonora interactiva perquè el públic poguera interactuar-hi en alguns museus i festivals d’art contemporani (Cercle de Belles Arts de Madrid el 2005, FESTIVAL ESCENA CONTEMPORÀNIA, Ciutat de les Arts i les Ciències el 2006, FESTIVAL OBSERVATORI, MACBA el 2007, FESTIVAL DRAP ART…).
Autoría:
El treball d’Andrés Blasco Ramos, Dr. Truna, s’ha centrat en dues àrees principalment: creació de nous instruments i composició d’un llenguatge sonor, musical i visual particular. El 2010 comença a treballar amb cinema súper-8 i vídeo creant peces híbrides, impregnades de sentit de l’humor, experimentació i en què intenta la interacció i participació del públic.
També col·labora amb instal·lacions sonores, dansa-teatre i altres artistes sonors com: Bartolomé Ferrando, (Espanya), One Man Nation (Singapur), Cabo San Roque (Espanya), Pierre Bastien (França) , Mike Cooper (Regne Unit)…
Les seues intervencions (accions sonores, performances, actuacions, instal·lacions, xarrades) han sigut realitzades en espais diversos com:
Biennal de Tessalònica, 1991, Biennal de Venècia (pavelló francés), 2017, Centre del Carme (València),
Punto de Encuentro Festival (Institut Cervantes Berlín), Art’s Birthday Party 2016 (Ars Sonora RNE),
Off Screen Festival (Brussel·les), WorldTronics Festival (Berlín), MEM Festival (Guggenheim, Bilbao),
Punto de Encuentro Festival (Medialab Prado), MACA – Museu d’Art Contemporani d’Alacant,
LEM Festival – MACBA – Museu d’Art Contemporani de Barcelona, BOGEN/BOGEN (Colònia),
Escena Contemporánea – Cercle de Belles Arts (Madrid), REMOR Festival (Girona), BAD (Bilbao),
L’Escorxador (Elx), ALTERARTE Festival (Múrcia), Paranimf Universitat de Bilbao, IVAM
Museu d’Art Contemporani València, EXPERIMENTACLUB La Casa Encendida (Madrid), DRAP- ART (Barcelona), Matadero LAB (Toledo), ENSEMS Festival (València), REC Festival (Tarragona), KEROXEN Festival (Tenerife), CC LE CHIREUX (Lieja), FRA (Marsella), LA MONSTRENKA (Vitòria), DADOS NEGROS (Ciudad Real – Villanueva de los Infantes), ENSEMS (València), LA ZONE (Lieja), 39 ESCALONS (Teatre de Manacor), FANFULLA (Roma), ON ART, Universidad de Teruel, ENCUENTROS UCM, Universidad Complutense de Madrid.