ARTISTES

ÁNGEL MASIP SORIANO

Atlas elíptico

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Instal·lació artística. Pont entre el discurs artístic i l’experiència personal. Transformació virtual d’una estructura amb finestres d’alumini recobertes amb paper, materials, cossos, paisatges.

Xarxes socials:

Facebook 

Instagram: @masip.angel

ÁNGEL MASIP SORIANO. Atlas elíptico

Atles el·líptic és un projecte d’investigació artística que s’inspira en la idea d’atles entés com un conjunt de cartes en l’espai, un entorn que ara traça línies i punts cap a altres relats. Aquest mapa es genera a partir d’una instal·lació artística formada per un compendi d’elements que es recullen i atresoren amb l’objectiu de configurar una nova idea de paisatge. Aquesta peça, que ara passa al terreny virtual, està composta per una estructura de finestres d’alumini recobertes per paper i es converteix en un lloc on és possible reflexionar sobre el nostre paper com a subjectes responsables a l’hora de construir una altra narrativa sobre els materials, els cossos i els paisatges. Aquest exercici vol convidar els espectadors a endinsar-se en un panorama incert, però, sobretot, pretén acostar una investigació en procés en la qual són possibles les accions col·lectives a través de la interferència dels altres. Aquesta proposta vol ser una plataforma que servisca de pont entre el discurs artístic i l’experiència personal dels espectadors per mitjà de dinàmiques d’experimentació. La idea és acostar i reflexionar sobre el propi procés de desenvolupament del contingut d’aquesta peça, del seu relat i informació, un desenvolupament que es compartirà en la pàgina web i que anirà unit als diferents elements que la conformen.

De manera periòdica, s’actualitzarà la informació i els continguts d’aquest atles i es convidaran els visitants virtuals a generar unes fitxes de registre per a aquests elements. L’objectiu serà configurar una peça híbrida fruit de dues realitats interconnectades, d’una banda, la física i, d’una altra, la del seu contingut col·laboratiu i virtual.

 

Autoria:

Ángel Masip Soriano (Alacant, 1977). Llicenciat en BA per la Universitat Complutense de Madrid.

Centra la seua activitat professional en l’àmbit artístic, principalment en el camp de la investigació conceptual a través de diversos mitjans artístics.

Ha complementat els seus estudis acadèmics en diverses ciutats europees compaginant aquesta formació amb beques, tant de formació com d’investigació, entre les quals cal destacar la que va obtindre en el Col·legi d’Espanya a París l’any 2001, concedida pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, o la relativa a la realització dels cursos de doctorat en la Facultat de Belles Arts de Lisboa.

Posteriorment, aquests coneixements s’amplien mitjançant l’obtenció de diversos suports que li permeten compilar experiències de gran importància en la seua carrera, com la beca de l’Acadèmia d’Espanya a Roma (Ministeri d’Afers Exteriors d’Espanya) o gràcies a Hangar (Barcelona), on gaudeix d’una estada en la Fondazione Pistoletto (Biella, Itàlia) dins del programa formatiu UNIDEE enfocat a la consecució de valors relacionats amb la responsabilitat ètica, el desenvolupament sostenible i l’ús de pràctiques artístiques enteses com a motor del canvi social. Unes altres residències destacades serien la d’investigació en mitjans gràfics desenvolupada en el Franz Masereel Centrum de Bèlgica (gràcies al col·lectiu de mediació artística i cultural Hablar en Arte).

El seu treball ha estat representat a través de diverses galeries com ATM Contemporary, Travesía Cuatro, Blanca Soto, CasadoSantapau, Garage Regium, Parking Gallery o Paula Alonso.

Ha desenvolupat un ampli nombre de mostres expositives, entre les quals podríem destacar projectes individuals com A New Order, a l’Espai Cúbic de la Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca en 2011; Meteorisme, a la New Gallery de Madrid 2014, o It is two and a half minutes to the midnight, al Centre del Carme Cultura Contemporània (CMCV).