ARTISTES
CARLA VIDAL FERRANDIS
Emilvis. El rei de Carolines
Consulta el projecte ‘Emilvis. El rei de Carolines’ ací
Conceptes clau: curtmetratge documental, cultures de barri, transformació del territori urbà, música i solidaritat
Més informació Carla Vidal Ferrandis
Xarxes socials Carla Vidal Ferrandis: Instagram
Resum del projecte
El bar Emilio és un bar familiar del barri de Carolines (Alacant) que està obert des de 1967. Abans el seu volum ocupava més del doble que actualment, però l’important ací és que van sobreviure a la retallada física que va exigir la remodelació de la zona Garbinet. De fet, quan sa mare era xicoteta, tot eren cases baixes. Hui alli es concentra la majoria de la població treballadora que encara no s’ha oblidat de la vida en comunitat, encara que sovint sofreixen l’abandó de les administracions en comparació amb el centre d’Alacant i d’altres zones més opulents.
Emilvis (Emilio) és un dels tres fills del ja desaparegut fundador Emilio, i treballa al bar conjuntament amb els seus germans i a la seua mare. Té una passió que no resulta gens secreta per al veïnat: fa d’Elvis en esdeveniments i actuacions diverses, des de TV fins espectacles privats i, fins i tot, va ser seleccionat per un concurs internacional. El bar és més que un bar. És un punt de trobada per als veïns on xarren i es recolzen mútuament en el dia a dia.
Elimvis. El rei de Carolines es va estrenar en Las Cigarreras, al barri de Carolines, junt amb les seues veïnes i veïns, com no podia ser d’una altra manera.
Autoria
Carla Vidal va nàixer a València a 1985 i viu a Alacant des de l’any 2013, concretament al barri de Carolines on pren forma la necessitat d’aquesta proposta. Treballa a l’àmbit de la generació de continguts audiovisuals en un organisme públic on també ha creat el seu arxiu fotogràfic i audiovisual. També organitza pel seu compte esdeveniments culturals de cinema i música a xicoteta escala en un entorn rural.
Aquest és el primer curtmetratge dirigit enterament per ella. No obstant això, en 2005 va codirigir junt amb Philine Von Düszeln ‘Retratos de un Barrio’, un curtmetratge documental inspirat per propostes de documental observacional. El documental orbita al voltant d’un altre barri, en aquest cas el de Velluters (València), i dels seus veïns i veïnes, des de l’òptica d’un dels bars més antics del barri, ja clausurat. Més recentment, va participar en una pel·lícula documental col·lectiva, ‘Paisajes perdidos de Iruña’, en el marc del taller ‘Ensamblaje Colectivo’ coordinat per Rick Prelinger durant l’edició de 2019 del festival Punto de Vista.
Ha realitzat alguns vídeos musicals i fer collage l’apassiona, tant d’analògic com digital.