ARTISTES
DIANA GUIJARRO
Jeepers Creepers
Consulta el projectes ‘Jeepers Creepers’ ací
Conceptes clau: arxiu random, Hackear, investigació curatorial, collage mental i paràsit
Xarxes socials: Instagram
Resum del projecte
Què passa amb els documents, les imatges i els textos que acaben configurant els nostres projectes? Qualsevol idea, del tipus que siga, es connecta amb multitud d’altres coses perquè tot, absolutament tot ve influenciat d’una cosa anterior. Ressons que es repeteixen, es multipliquen i s’alimenten de referències en un hackeig continu i productiu dels elements.
Perquè hackejar és ‘una mica més que un canvi cultural’: és un desafiament social, una lluita i un desig per apropiar-se d’un vector d’informació per a compartir-la com un regal.
Com si fora una espècie de paràsit temporal, la ‘nova’ proposta es nodreix de les seues anteriors relacions i les paraules es transformen en un organisme viu que creix, que s’alimenta del substrat anterior per a, cada cert temps, fer ressorgir altres coses.
Aquest projecte encapsula el lloc en el qual es couen les idees, una espècie d’arxiu random on mostrar el que hi ha darrere de tota investigació [experimental, curatorial o mediadora] com si fora una estranya zona de contacte. Un espai liminal que no atén una lògica racional >< relacional, sinó que més aviat funciona com un collage mental perquè cadascú extraga, si el vol, un altre tipus de connexions. Jeepers creepers creix com una planta enfiladissa mental, amb sorpreses i voltes al principi i per què no, amb llocs estacionals d’aparent sense sentit que són i seran un curta-pega continu.
Periòdicament es mostrarà de què s’ha anat alimentant cada proposta, encara que segurament sempre quedaran buits per omplir.
Autoria
Diana Guijarro comissària independent i docent. La seua activitat investigadora s’ha centrat en l’estudi dels espais expositius analitzant la conceptualització dels seus discursos.
Entre els seus últims treballs es troben el projecte ‘Un contínuum comú indefinidament llis. Projeccions del contemporani en la col·lecció de l’IVAM’ per a l’Institut d’Art Modern de València o el projecte de mediació ‘Monument a les coves’ emmarcat en la Convocatòria Resistències Artístiques per a centres educatius del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.
Va ser seleccionada en la beca Comisart amb el projecte ‘On estem. On podríem estar’ dins de la Convocatòria de comissariat Fundació La Caixa, en la qual va desenvolupar un projecte expositiu a partir de les obres de la Col·lecció ‘La Caixa’ d’Art Contemporani i les col·leccions del MACBA.
Destaca el cicle curatorial Totalitat i Infinit (economies de la transferència en un altre(s) temps(s) per a l’art) en el Centre de Cultura Contemporània del Carmen, dins de la Convocatòria 365 VLC i exposicions com Whatever o el que siga en el Almudín de València, Un subjecte construït en el punt d’intersecció de la multiplicitat de posicions de subjecte en Casal Solleric de Palma, Display Me en el Centre Cultural Les Cigarreras o el programa de mediació cultural Here Together Now, entorn de la col·lecció del Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) dins de la Convocatòria Tangent del CMCV.