ARTISTES

EL PONT COOPERATIVA DE LLETRES

Estats d’excepció. Lletres per al rescabalament

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Vídeoarte. Reproducción 3D. Nuevo orden postantropocéntrico. Naturaleza. Ficción. Sala Goerlich. Sala Ferreres

REIS LLIBERÓS MONFORT. Estats d’excepció. Lletres per al Rescabalament

Estats d’excepció. Lletres per al Rescabalament és un projecte literari col·lectiu de les escriptores i dels escriptors de El Pont Cooperativa de Lletres en resposta a la quarantena global, però també i, sobretot, per obrir amb la Paraula, de dins cap a fora, portes, finestres i llucanes que col·laboren a ventilar l’evacuada intempèrie resultant, deshabitada i, no obstant això, profusament mediatitzada –controlada– no només pel virus: creacions literàries que puguen fondre alguns dels invisibles barrots de glaç d’una gàbia exterior amb no poques bafarades a resclosit.

Com indica la presidenta d’El Pont Aina Garcia-Carbó al llibre que es presenta, «l’obra col·lectiva apel·la als estats d’excepció, entesos aquests com a situacions certament extraordinàries a partir de les quals o com a conseqüència de les mateixes prenem unes decisions i unes mesures. Situacions que poden anar des d’estats crítics fins a estats esperançadors, des d’estats de misèria fins a estats de riquesa. Són estats que vivim d’una manera excepcional, estats que vivim, sentim i entenem d’una manera única i singular cadascú de nosaltres».

Volem, a més, que aquesta obra servisca per recordar que enguany, el 2020, El Pont Cooperativa de Lletres celebra el 10é aniversari de la nostra fundació, com a entitat que associa els escriptors i escriptores de Castelló i comarques. Destigem que aquesta creació col·lectiva siga una mostra d’estima oferida a la celebració. Una mostra d’orgull, de força i de vigor, cap a nosaltres com a col·lectiu i d’afecte, de complicitat i d’entesa cap als lectors i lectores i cap a la societat que respirem i ens conforma. Per aquesta raó i moltes altres, dediquem aquestes lletres a tot el personal sanitari que fa setmanes que combat incansablement la pandèmia.

 

Autoría:

Membre de El Pont Cooperativa de Lletres que és una entitat de caràcter intercomarcal que associa escriptors/es i estudiosos/es de la literatura en llengua catalana a les comarques nord del País Valencià.

Creada el 2010, El Pont Cooperativa de Lletres, és l’espai de trobada, de cooperació i de difusió de l’activitat literària en llengua catalana al nostre territori. A més, com a objectius de l’entitat figuren la sensibilització de la societat envers el fet cultural en totes les seues dimensions i la defensa dels conceptes de pau, llibertat, democràcia i tolerància com a suports fonamentals de la cultura, de la societat i de la relació entre els pobles.