ARTISTES
ESTUDIO MEMOSESMAS (SANTIAGO VICENTE CALVO)
La Inclusiva
Consulta el projecte ‘La Inclusiva’ ací
Conceptes clau: didàctica, divulgació, inclusió, llengua de signes I braille
Xarxes socials estudio memosesmas: Instagram
Resum del projecte
La Inclusiva és un projecte que busca reflexionar sobre la visibilitat dels col·lectius amb discapacitat visual i auditiva, utilitzant el disseny com a eina de divulgació i aprenentatge per a, d’una manera igualitària, tractar d’acostar-los al públic general i descobrir les seues característiques i potencialitats.
Per a això, planteja la realització d’un alfabet que unifique la llengua de signes, el braille i l’escrit i, sota aquesta premissa experimentar amb diverses accions: la creació d’Inclusiva Regular, una tipografia amb voluntat d’ús i no sols com a element de consulta, que s’ofereix com a font de descàrrega i ús lliure sota llicència Creative Commons; la creació d’una baralla de cartes com a suport físic del projecte, entenent que una de les millors maneres d’educar és a través del joc; i el desenvolupament d’una web totalment accessible, on poder consultar tot el treball realitzat, per a facilitar l’aprenentatge i profunditzar en les necessitats d’aquests col·lectius.
Autoria
Santiago Vicente és Llicenciat en Arquitectura per l’ETSA-UPV. També va començar a estudiar Arts Aplicades a l’Escultura en la EASDV i fotografia a l’escola Foto Arte de Santiago de Xile. A causa d’aquesta diversificació d’interessos i, després de treballar en diversos despatxos en la generació, desenvolupament i comunicació de projectes, va fundar el seu estudi propi: estudio memosesmas. Des d’aquest moment, amb l’estreta col·laboració junt amb altres professionals de diverses disciplines, ha realitzat projectes que transiten entre la il·lustració, el disseny gràfic, de producte, les falles experimentals i l’arquitectura efímera.
Fruit d’aquest treball, alguns dels projectes han obtingut diversos premis i distincions, destacant els diversos premis Emporia (premis nacionals d’arquitectura efímera) rebuts junt amb l’estudi Nituniyo.
A dia de hui, compagina la seua activitat professional amb la realització de tallers i xarrades a l’àmbit nacional i internacional, sent membre de l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) i formant part de l’equip organitzador del Festival i fira del llibre il·lustrat Baba Kamo.