ARTISTES

EVA INMACULADA RAUSELL NAVARRO

Desinstalada

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Vídeo. Xarxes socials. Jo virtual. Límit online/offline. Memòria plena o buida.

Xarxes socials:
@fenixhumedo

EVA INMACULADA RAUSELL NAVARRO. Desinstalada

Desinstalada és un treball audiovisual que explora la relació que establim amb els nostres telèfons mòbils i els nostres perfils en xarxes socials. Internet ha obert les portes a una nova dimensió vital: la vida virtual. En aquesta es desenvolupen nous conceptes i maneres de relacionar-nos. Aquests nous plantejaments que ens suposa la vida online estan intrínsecament lligats amb les qüestions que ens planteja la nostra vida offline. Però, cada vegada, els límits entre l’online i l’offline són més difusos. Fins al punt que caldria preguntar-se si existeix un online i un offline, o si ja els dos formen part del mateix.

Una de les qüestions que ens suposa aquesta vida virtual és la creació del nostre Jo Virtual.

Quina imatge de mi vull mostrar en les meues xarxes? Com vull que la gent pense que soc? És necessària la meua existència virtual?

Explorant els nous llenguatges i formats que ens brinda el virtual, vídeos i gifs se superposen ací en un buit de virtualitat que representa la nostra manera de rebre informació a través d’Internet. Un consum massiu d’imatges i un escombratge de missatges inconnexos que omplin i buiden la nostra memòria al mateix temps.

 

Autoria:

Eva Rausell (València, 1993) és graduada en Filosofia, especialitzada en Estètica i Teoria de les Arts. Ha treballat en el Consell de Redacció de La Torre del Virrey. Revista de Estudios Culturales. Actualment desenvolupa la seua activitat en l’àmbit de la comunicació digital i audiovisual. El seu treball es pot veure en diversos projectes audiovisuals, com videoclips o fashion films, en els quals ha format part com a directora de projecte i directora d’art.