ARTISTES

INKA ROMANÍ I JULIA ZAC

Serie de apariciones

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Assaig performatiu audiovisual. Do it yourself (fes-ho tu mateix). Imatge i paraula. Cos. Redescobriment d’espais.

Xarxes socials:

Facebook Inka Romaní 

Facebook Julia Zac

Instagram: @inkaromani

Instagram: @julia_zac

INKA ROMANÍ ESCRIVÁ. Serie de apariciones

Serie de apariciones és un assaig performatiu audiovisual inspirat de la idea del DIY (do it yourself, fes-ho tu mateix) i el tutorial com a formats recurrents en les nostres pràctiques personals i artístiques. La idea de la recomanació o explicació de fer una cosa sumada a la intenció de qui crea aquest contingut ens trasllada a un lloc de generositat i egocentrisme alhora.

Aquesta peça està inspirada en la creació de significats juxtaposats entre la imatge i la paraula. John Berger, en la seua obra Ways of seeing, explica: “La relació entre el que veiem i el que sabem mai està establida”; en aquesta mateixa obra referencia la pintura del pintor surrealista Magritte anomenada The key of Dremas, que comenta aquest buit entre les praules i el que veiem.

Quant a la relació entre cos i espai, ens hem inspirat en el text Queer phenomenology, de Sarah Ahmed i la seua consideració de l’espai com una relació entre el cos i l’orientació de l’ésser humà en aquest.

A això li sumem la idea de redescobriment dels espais familiars i que coneixem, com en aquest cas una cantonada o racó.

Hem tractat d’investigar diferents maneres d’habitar aquest espai oferint al públic una interpretació dins de la multitud de possibles.

“La fenomenologia ens recorda que els espais no són exteriors al cos; altrament, els espais són com una segona pell que es desplega en els plecs del cos.” Sarah Ahmed.

 

Autoria:

Inka Romaní Escrivá és ballarina formada en el Conservatori de Dansa de València i llicenciada en Comunicació per la Universitat Internacional de La Rioja. Inka va continuar la seua formació al Centre Coreogràfic de Tolosa (França) i més tard a Londres, on va treballar al Sadler’s Wells Theatre en diferents projectes de programació, curadoria i direcció artística. Ha treballat com a assistent per a les coreògrafes Marquez&Zangs (Regne Unit) i Germana Civera (França). Actualment resideix a València, on desenvolupa el seu treball com a performer, creadora i cofundadora del projecte Club Mutante.

Julia Zac és coreògrafa i ballarina d’origen argentí. Establida a València. S’ha format en composició coreogràfica en dansa contemporània i postgrau en Noves tendències de la dansa contemporània (UNA Buenos Aires) i també com a docent. A París s’interessa per les danses no institucionalitzades i comença a formar part de la ballroom scene.Ha treballat com a intèrpret per a difierentes coreografos entre Espanya, França i l’Argentina. Ha presentat els seus treballs coreogràfics en festivals. En 2019 va ser convocada per al laboratori de dansa i nous mitjans en Etopia, Saragossa, Espanya. En l’actualitat investiga i reflexiona sobre la dansa en l’era post-internet. La seua nova creació Interface123 és una peça solista que combina tecnologia i dansa. També duu a terme al costat de Inka Romani (València, Espanya) una trobada de ballarins de totes les espècies anomenat Club Mutant, que va tindre lloc en La mutant, València al maig de 2019.