ARTISTES
LA COSECHA COMUNICACIÓN
Videoteca de La Cosecha
Consulta el projecte ‘Videoteca de La Cosecha’ ací
Conceptes clau: videoteca, audiovisual, vídeo participatiu, documental, social
Xarxes socials La Cosecha Comunicación: Instagram / Facebook
Resum del projecte
‘La videoteca de La Cosecha’ busca ser una eina audiovisual de lliure accés, un espai alternatiu i descentralitzat de difusió de contingut audiovisual amb temàtica social en constant creixement.
Des de La Cosecha Comunicación es genera una gran quantitat de material que en moltes ocasions només es difon al voltant de la vida del projecte en el qual es va realitzar, per tant amb la Videoteca es pretén que les persones puguen visitar aquests continguts quan vulguen. S’ha creat, fins i tot, una sèrie de filtres per a facilitar la cerca, des del tipus de format, gènere, i altres, fins a un filtre segons els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
La majoria de peces han sigut elaborades en els Tallers de Vídeo Participatiu que realitza La Cosecha Comunicació, on les i els participants són les realitzadores de les seues pròpies històries, posant les seues veus en l’esfera pública mediàtica.
Aquesta videoteca és una eina per a generar debats i reflexions entorn de temes que ens travessen directament, i comptat des de les veus i mirades de les pròpies protagonistes. Pot ser usat pel professorat en escoles, en centres de joventut o organitzacions que vulguen realitzar projectes amb aquests continguts.
Autoria
La Cosecha Comunicación és un equip multidisciplinari de professionals amb una àmplia experiència en el sector de la comunicació i en el treball cooperatiu. Entenen la comunicació com una eina participativa i per a la transformació social, fonamental com a manera de mantindre les comunitats vives i empoderades. El projecte naix de la necessitat de traspassar els conceptes tradicionals de la comunicació corporativa, per a aportar una visió més sensible i conscient en la transmissió de missatges socials. Consideren la comunicació una part essencial i estructural de la cooperació i una peça clau en l’apoderament social i personal. Treballen de la mà de projectes socials i culturals per a fer-los visibles, fer arribar els seus missatges i aconseguir generar un teixit comunitari, a través d’una comunicació dialògica i de l’acció proactiva. Busquen construir nous codis, noves narratives i noves maneres de relacionar-nos entre els i les ciutadanes.