ARTISTES

Mª VICTORIA TRILLO I MONIKA RÜLE

Confinamiento/02

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Vídeo. Espai sonor i visual. Confinament. Emocions.

Xarxes socials:

Facebook

Web

Mª VICTORIA TRILLO MARTINEZ. Confinamiento/02

En Confinamiento/02 es veu una dona esperant en un exuberant paradís vegetal. Porta la maleta de la seua àvia, i busca, sense trobar-lo, el seu lloc. Ella espera en un camp de margarides immenses, asseguda davall o dins d’un dels seus tests en flor, travessada per les seues emocions, en diferents estats d’ànim, crisi, fases de negació, acceptació i plaer. Espai sonor i visual generen uns llimbs en el qual no hi ha un lloc concret, sinó un lloc “a través de l’univers” on no hi ha principi ni fi, on tot és quietud i és moviment, on la dona només escolta la seua veu sense saber gaire bé d’on ve ni què vol dir. Aquesta peça vol acostar-se a la situació emocional de les persones durant el confinament, creant des del confinament.

Espai sonor: Vicky Trillo

Realització i edició de vídeo: Monika Rühle

La Casa Colorada Producciones, 2020. Duració 3 minuts 1 segon.

 

Autoria:

Confinamiento/02 és un projecte de M. Victoria Trillo i Monika Rühle.

Victoria Trillo és cantant, compositora, performer i creadora d’ambients sonors, els començaments dels quals s’esbossen dins del blues, el jazz, el funk i el soul. Des de 2005 es dedica a la investigació de processos de composició basats en la improvisació per a arts escèniques i mitjans audiovisuals. A més, investiga en format Ensemble la creació de paisatges sonors, així com la relació entre arts visuals i música. En el seu últim projecte, el seu alter ego VickyLeaks, busca noves formes de composició i escriptura, i la porta a la descomposició de l’estructura musical basada en el bordó, en què es busca l’essència i l’emoció pura que subjau en l’expressió musical. Els seus últims treballs han sigut música per a les peces de teatre d’Anna Albaladejo, Gabriel Ochoa o Teatro de Lo Inestable.

Monika Rühle, és d’origen alemany, crea videoart, documentals, performances, videoescena, figurins i escenografies per a teatre. Va estudiar belles arts, escenografia, disseny gràfic, edició i postproducció de vídeo, cinema documental i videomapping. Els seus vídeos han sigut emesos en ‘Metrópolis’ de TVE i projectats en teatres, musicals, exposicions i festivals de cinema. El seu documental ‘Diversos Lorcas’ va rebre el segon premi en el Festival Internacional de Cinema FECIDISCOVI 2018. En 2018 va dirigir ‘Sibyla’, que es va representar en el Museu Reina Sofía i diversos festivals.