ARTISTES

MARTA NEGRE I ANDREU SIGNES

Twenty Real Fiction Time

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Càpsula audiovisual. Digital vídeo. Nou paradigma. Conceptes extrets de lectures i imatges i sons d’arxiu enregistrats durant 8 anys i a 25 ciutats.

Xarxes socials:

Facebook

Instagram: @martanegre_videocreation

Twitter: @marta_negre

Amb la crisi viral de la COIVD-19 un nou paradigma s’articula l’any 2020. Una situació inèdita en què pensadores i pensadors contemporanis a escala global aboquen les seues hipòtesis i teories sobre certeses i incerteses que encara estan per constatar. Una fina línia entre realitat i ficció amb noves maneres de conducta i d’expressar, noves conductes, conceptes i terminologia que s’articula veloçment davant d’un panorama insòlit.

La càpsula de vídeo presentada sorgeix durant les setmanes del confinament de 2020 com a reflexió a partir de la lectura d’articles i textos d’autores i autors contemporanis com Naomi Klein, Byung Chul Han, Slavoj Žižek, Markus Gabriel, Daniel Innerarity, Victoria Camps, Adela Cortina, Xavier Ferràs o Juan Arnau, entre altres, publicats digitalment durant els mesos de març i abril.

El format intencionadament accelerat d’imatges i sons de Twenty real fiction time llança preguntes obertes al públic. Un minut de duració que compacta alguns dels conceptes extrets de les lectures, combinats amb més de 100 imatges i sons d’arxiu, gravats pels autors durant els últims 8 anys a 25 ciutats diferents del món.

 

Autoria:

Twenty real fiction time és un projecte de Marta Negre i Andreu Signes.

Marta Negre és llicenciada en Publicitat i màster en Arts Gràfiques, ha cursat el màster de Producció Artística (branca Pensament Contemporani i Cultura Visual) de la UPV.

En les seues càpsules audiovisuals, properes a l’assaig visual, reflexiona sobre l’influx d’uns certs paradigmes de pensament en la nostra societat. El seu treball vol abordar la crisi de la identitat contemporània i generar noves relectures d’autores i autors a través de narratives audiovisuals actuals.

Els seus treballs s’han exhibit a Bòlit Girona, l’IVAM, el MuVIM, el CCCC, Las Cigarreras Alacant, Drassanes València, Museu de Belles Arts Castelló, Menador, Intramurs, À Punt TV, Filmoteca València, Cines Aragón, Nit de l’Art CS, Galeria Octubre, el CCMZ Benicàssim, Museu Boca Calvari Benidorm, Museu Casa Polo Vila-real, Galeria Óscar V. Chambó, i pròximament en Mataró Art Contemporani.

Tres de les seues peces han sigut adquirides per al fons artístic contemporani de la Generalitat Valenciana.

Andreu Signes és llicenciat en Comunicació Audiovisual, realitzador i productor de documentals de caràcter social transmèdia i dissenyador de vídeos interactius i instal·lacions.

Va formar part de l’estudi virtual d’RTVV i va crear l’estudi de disseny AptitudeLab, especialitzat en web i disseny de vídeos interactius. Ha sigut soci de Barret Films, i ha exercit de productor, realitzador i dissenyador de documentals transmèdia. Alguns treballs destacats són el documental web #0responsables i el documental ‘L’estratègia del silenci’, sobre l’accident de metro de València emés en La Sexta i À Punt, o ‘Les veus de la memòria’, sobre els efectes de la musicoteràpia en malalts d’Alzheimer, emés en RTVE i RTVV. Per a TV3 ha produït i dirigit #NosaltresElsValencians i ha exercit de director d’art i càmera en el programa ‘Cosins germans’.

Ha treballat com a dissenyador de vídeos interactius en PlayFilm, desenvolupadora de programari avançat de vídeo. El seu últim documental,I’m burning’, ha rebut premis internacionals.