ARTISTES

MÓNICA JOVER CALVO

El aprendizaje

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Collage. Resta de llenç. Feltre i pell sintètica. Dies de confinament. Insecte. Forma punxeguda. Tocant-se. Color. Optimisme.

Xarxes socials:

Facebook: Monica Jover Calvo

Instagam: @monicajovercalvo

Web

MÓNICA JOVER CALVO. El Aprendizaje

El projecte ‘El aprendizaje’ engloba la sèrie creada i produïda en aquest temps de confinament per la pandèmia de la COVID-19. Des del 16 de març al 9 de maig de 2020.

Dies en què el temps s’ha parat, de colp!

No se’ns permet eixir, no se’ns permet el contacte. Una nova realitat. Una vida totalment cap a dins.

Sèrie “#COLLAGESINTOCABLES”.

A manera de diari, amb la tècnica del collage, una sèrie de peces, en les quals apareix un #INSECTE (forma punxeguda). Cada peça pren el nom de l’INSECTE numerat per dies de confinament. Un total de 55 INSECTES. El material emprat són restes de llenços pintats i retallats, juntament amb trossos de pell sintètica i feltre. Units entre si a través del fil.

Aquest connecta, uneix i toca cada tros de pintura, tela o feltre (aquests sí que poden tocar-se!!). L’#INSECTE és vibrant de color, degradat i pla. Amb textura i sense textura. Es poden tocar entre si i formar composicions. Generen espais plens de color. Colors que ens albiren un temps de lleu optimisme. Una ficció colorista que pot fer-se realitat segons el cristall amb què es mire.

 

AUTORIA

Mónica Jover Calvo és llicenciada per la Facultat de Belles Arts de Sant Carles UPV i rep la beca de pensionats del Paular a Segòvia, concedida per la Reial Acadèmia d’Història de San Quirce, així com una beca Erasmus en L’École Supérieure des Arts Visuels de Brussel·les. Fa estudis d’art de Florència i recentment un taller amb Soledad Sevilla i Simón Zabel. Viu i treballa a Alcoi des que va començar els seus estudis fins hui. Ha exposat en institucions i museus, individualment i col·lectivament, com recentment en l’IVAM CADA ALCOI; Sala Tecla (l’Hospitalet de Llobregat); Institut Juan Gil Albert (Alacant); MUA (Museu de la Universitat d’Alacant) el 2014, 2015 i 2017; Sala La Capella, Alcoi (2018); Universitat Miguel Hernández (2007); Castell de Santa Bàrbara d’Alacant (2011); CADA d’Alcoi (2011); MUBAG (2006); Museu Belles Arts d’Egipte (2006); Diputació d’Alacant (2003 i 2004)… I privades, com a la Sala Parés, Barcelona (2003); Galería Espalter, Madrid (2006); Museu Ladró a Nova York (2006); el CADA Alcoi (2011), o la Fundació Frax (2013). Ha sigut seleccionada en nombrosos certàmens i premis al llarg de tota la seua trajectòria. I recentment ha sigut guardonada amb el premi de creació i investigació en arts contemporànies Llançadora 2019 i amb el 1r premi en el Certamen de S. Soria de Pintura 2020. La seua obra està representada en museus i institucions públiques com el MUA, l’Institut Juan Gil Albert d’Alacant, la Universitat Miguel Hernández, la Universitat Politècnica de València, la Diputació d’Alacant, la Fundació Frax, l’Ajuntament d’Alacant, a Alcoi, Benissa, Xàbia, Ontinyent, Onil, Cocentaina, Textil Alcoyana, Pensionados del Paular, Círculo Industrial de Alcoy.