ARTISTES

VICENT ORTOLÀ FERRANDO. Los colores

A partir de ‘Los colores’ anirem jugant amb les possibilitats de la llum. Buscant el color: els colors i les textures. La llum els anirà trobant i plasmant sobre teles o parets blanques i les seues diferents textures, en pintures vives i efímeres, que es converteixen en un relat viatger amb la llum a la recerca dels colors.

És possible jugar amb els colors com si fora la primera vegada?

Ens atrevirem a descobrir “sorpresos” els colors de la llum projectats com a quadres de llum: art efímer sobre parets o teles, sobre l’arquitectura dels objectes que deformaran i donaran noves formes.

La composició de la performance constarà de diverses accions en què es conjugaran com a escenes projectades, elements que viatjaran sobre les arquitectures i l’espai. La llum convertirà les estructures en ombres viatgeres que de manera atrevida jugaran amb la perspectiva i la mesura i es confondran amb la música ballant sense ballar sobre l’arquitectura de les teles o parets, de l’espai, amagant-se entre les seues escletxes i descobrint llocs possibles, ocults a la nostra mirada.

Les parets com a llenços en blanc esperant ser pintats, omplits de color i llum. Frontera i mur de projecció de l’imaginari, en què només es veuran les ombres dels elements il·luminats, combinat amb la creació en directe d’aquestes imatges de llums i ombres.

Xicotets “giacomettis” fets en paper de plata apareixeran amagats per a trobar els seus llocs favorits en aquesta galeria d’art efímer. Les emocions i els sentiments es donaran la mà durant aquesta breu investigació dels colors com a metàfora de la relació de les persones amb el seu entorn i amb les seues efímeres sensacions emocionals i viscerals.

 

Autoría:

Des de la seua creació el 2003, Teatres de la llum ha estat vinculat amb diferents projectes de dinamització cultural i programes educatius, amb la formació d’artistes, professorat o amb els alumnes de diferents col·lectius que han participat en els nostres tallers de “La Gramética de la luz”: tallers de teatre d’ombres, tallers/instal·lació o tallers/espectacle.

El 2011, el Ministeri de Cultura els atorga al projecte “Somnis d’ombres” el premi CreArte pel foment del paper de la creativitat com a element transversal de l’educació infantil i primària, a més de promoure l’activitat creadora dels alumnes a través de llenguatges artístics.

Premis Buero Vallejo per la trilogia ‘Shakespeariana Romeos & Julietas’, ‘Enfadados con Shakespeare’ i ‘La isla de miranda’ amb el projecte Avoramar, compañía de teatro de sombras, amb actors amb discapacitat intel·lectual.

Cal destacar també les col·laboracions amb el Museu d’Art Contemporani Reina Sofía amb “Actuar en la sombra”, taller permanent a partir de sis obres de la col·lecció permanent o amb el Museu de Prehistòria de València, amb el taller/espectacle ‘Llums a la mirada de l’ídol’