ARTISTES

VICENTE ARLANDIS RECUERDA

El impostor

Projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

VEURE L’OBRA

Etiquetes: Vídeo. Performance. Aparició entre els actors. Impostor.

Xarxes socials:

Facebook

Instagram: @v.arlandis

Twitter: @ColomayPastor

VICENTE ARLANDIS RECUERDA. El impostor

Fa temps Vicente Arlandis va ser a l’estrena d’una obra dirigida per un amic. La seua assistència es devia al fet que en unes setmanes havia de substituir a un dels actors en la funció. L’estrena es va produir en un teatre de València, el teatre Talía. Ell era allí per a veure quin anava a ser el seu treball. No havia llegit el text i no tenia ni idea de què és el que havia de fer. Era un favor que li feia a un amic, i no podia dir-li que no. Va assistir com un espectador més, però mogut per la curiositat d’imaginar-se a si mateix en l’escenari. Estudiava a l’actor que havia de substituir i s’imaginava a si mateix dient aqueixes paraules i copiant aqueixes accions. Havia de fer del seu amic que al seu torn feia d’un personatge concret de l’obra.

Al final de l’obra, en els aplaudiments no va tindre més remei que eixir a saludar ja que, segons el director, ell formava part de l’equip i el dia de l’estrena tot l’equip (escenògraf, vestuari, música…) té l’obligació de pujar a l’escenari i saludar amb els actors del repartiment. Aqueixa experiència va donar peu a aquesta sèrie de vídeos on l’artista demane a diferents companyies de teatre, dansa i òpera que simplement li deixen aparéixer en el moment final de les obres, el moment dels aplaudiments i salutacions al públic.

 

Autoría:

Vicente Arlandis Recorda treballa com performer, investigador i docent en el camp de les Arts Vivas. Des de l’any 2001 fins al 2015 va treballar al costat de Sandra Gómez en el projecte Losquequedan on duem a terme nombrosos projectes relacionats amb la coreografia i el joc.

Ha col·laborat amb artistes com Hipòlit Patón, Miguel Ángel Martínez, Lisbeth Gruweth, Macarena Recorda, Jan Fabre, Norberto Llopis, Amalia Fernández i Saioa Olmo entre altres. També he impartit tallers en diferents espais com el Màster de Pràctica Escènica i Cultura Visual de la UCLM, Facultat de BBAA de Bilbao, Terol i València entre altres.

En l’actualitat forme part de TALLER PLAER, un col·lectiu dedicat a la producció cultural entorn de la filosofia, el treball, la literatura, la política i les arts vives. A més, en 2020 està desenvolupant un projecte coreogràfic sobre llenguatge, repetició i imaginació en La Granja (Institut Valencià de Cultura).